מתכונים | משק 77

מתכונים:

מתכונים עם אדמוניה:

מטבוחה ביתית מהאדמוניה המיוחדת שלנו:

כל שף טוב יודע שמה שעושה את האוכל טעים זה איכות וטריות המוצרים, שימוש באדמוניה שלנו מבטיח מטבוחה טעימה ואיכותית ביותר כזאת שתגרוף מלא מחמאות ובנוסף הערך התזונתי של הליקופן. מצרכים:

1 קילו עגבניות אדמוניה- חתוכות לקוביות
2 יחידות פלפל אדום - חתוך לרצועות
3 יחידות שום (שיניים) - קצוץ
2 יחידות פלפל ירוק - קצוץ (ללא הגרעינים)
1 כף/ות פפריקה מתוקה
1 כפית/ות פפריקה חריפה - לאוהבי החריפות
1 כפית/ות סוכר
1 קורט מלח
1 קורט פלפל שחור
3 כף/ות שמן קנולה

אופן ההכנה:

מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את השום, את הפלפל הירוק ואת הפפריקה המתוקה ומטגנים כ-30 שניות. (להיזהר לא לשרוף את השום) לאחר מכן מוסיפים את הגמבה ואת עגבניות האדמוניה שחתכנו מראש. מתבלים, מערבבים, מכסים עם מכסה וממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה וחצי. לאחר שעה וחצי מורידים את המכסה וממשיכים לבשל עד שרוב הנוזלים מתאדים ומגיעים לסמיכות הרצויה.

בתיאבון

קרפצ'יו אדמוניות עם סלט זוקיני.

עגבניית אדמונייה לא משתתפות בהפגנות ולא זורקים אותן על שחקני תיאטרון צילום: יח''צ מנה ראשונה - קרפצ'ו אדמוניות עם סלט זוקיני וגבינת פטה מגוררת חומרים ל-4 מנות:

4 עגבניות אדמוניות חתוכות לפרוסות דקות
2 זוקיני חתוכים לקוביות בגודל 1 על 1 ס"מ
4 עלי נענע חתוכים לרצועות דקות
1/4 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
8 כפות שמן זית לצליית הזוקיני
4 כפות שמן זית לתיבול הקרפצ'יו
1 כפית זעתר
4 כפות מיץ לימון סחוט
200 גרם גבינת פטה מגוררת
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

- פורסים את האדמוניות לפרוסות דקות ומסדרים בצורת ספירלה על גבי צלחת הגשה. את הזוקיני החתוך מניחים על מגש אפייה, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 8 דקות או עד שהזוקיני משחים. מצננים לטמפרטורת החדר ומכניסים לקערה. מוסיפים בצל סגול, עלי נענע, מיץ לימון, שמן זית ושאר התבלינים. מערבבים ומניחים במרכז הצלחת, מוסיפים גבינת פטה מגוררת ומגישים.


מנה עיקרית - מוסר ים צרוב במחבת על מצע אספרגוסים ורוטב עגבניה

חומרים ל-4 מנות:

600 גרם פילה מוסר מחולק ל-4 מנות של 150 גרם כל מנה.
20 אספרגוסים חלוטים במים רותחים למשך 2 דקות ולאחר מכן מקוררים במי קרח.
4 כפות שמן זית לטיגון הדג.
1/2 שן שום קצוצה
מלח, פלפל שחור לפי הטעם.


חומרים לסלסת האדמוניות:

4 אדמוניות חתוכות לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ
1 כפית גרגרי חרדל יבשים
1 גבעול סלרי אמריקאי חתוך אלכסוני
4 עלי ריחן טרי חתוך לרצועות דקות
1 לימון סחוט
8 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור

אופן הכנת הדג:

מחממים מחבת עבה, מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את הדגים מצד העור למשך כ- 4 דקות. הופכים את הדג וממשיכים לצרוב ל-2 דקות נוספות. מסירים מהאש ומניחים את הדג במגש אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 3 דקות.

הכנת האספרגוסים:

מחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית ומוסיפים את השום ומטגנים ל 10 שניות, מוסיפים את האספרגוסים ומתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.

אופן הכנת סלסת אדמוניות:

מערבבים בקערה קוביות עגבניות, גרגירי חרדל, סלרי, ריחן, מיץ לימון שמן זית. מערבבים הכל ובוזקים מעל הדג מיד לאחר שהוצא מהתנור ומגישים. (הרוטב מתאים לבשרים, לבעלי כנף שהוכנו על גריל או צרובים במחבת).

כריך מוצרלה אדמוניה ופסטו

לא תאמינו איך הילדים שלכם יטרפו את זה. מורחים את הפסטו בנדיבות על הלחמניה פורסים את האדמוניה לטבעות ומניחים ולבסוף מפזרים את המוצרלה מעל. פשוט בריא והכי טעים שיש .

בתאבון

מתכונים עם שרי:

סלט שרי שלושה צבעים

מצרכים:
חופן שרי משלושה צבעים
1-2 שיני שום
כף פסטו ביתי
שמן זית מלח ופלפל לפי הטעם
עלי בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה

חצו את השרי משלושת הצבעים והניחו בקערה הוסיפו שני שיני שום כתושת שמן זית מלח פלפל וכף פסטו ביתי. ניתן להוסיף מספר עלי בזיליקום לקישוט.

בתאבון

מצרכים (3-4 מנות):

250 גרם פסטה מסוג פנה (או כל פסטה קצרה אחרת)
20-25 עגבניות שרי חצויות
2 שיני שום קצוצות
12 עלי בזיליקום חתוכים גס (רק העלים, ללא הגבעול)
100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות או מפוררת גס
תיבול: 2 כפות חומץ בלסמי, כפית סילאן, כף שמן זית, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
*לפיזור מעל: כחצי כפית תבלין אורגנו מיובש (לא חובה)

אופן הכנה:

-מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזליפים מעל שמן זית ומערבבים מעט עם מזלג. -מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את השום כחצי דקה (יש לוודא שהשום לא יישרף). מוסיפים את עגבניות השרי החצויות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה במשך 4-5 דקות, עד שהעגבניות מתרככות אך לא מידי (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם). -מוסיפים את הפסטה המבושלת, עלי בזיליקום, גבינה בולגרית ומתבלים בחומץ בלסמי, סילאן, שמן זית, מלח (עם המלחייה) ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות נוספות. מעבירים לצלחת, מפזרים מעל אורגנו מיובש ומגישים.

סלט וולדוף עם אננס טרי

מצרכים:
4 תפוחי גרנד סמיט ירוק
אננס קטן מקולף וחתוך לקוביות
עלי סלרי חתוכים לקוביות
חופן אגוזי מלך
2 כפות מיונז

אופן ההכנה:

חיתכו את האננס התפוח והסלרי לקוביות בגודל שווה. להוסיף שתי כפות מיונז ולפזר מעל את אגוזי המלך.

מוקפץ אורז ואננס:

מנה יוצאת דופן, הן בטעמה והן בצורת ההגשה. האורז המוקפץ כולל ירקות, בשר, אגוזי קשיו וקוביות אננס והמנה כולה מוגשת בתוך חצאי אננס מרהיבים. המרכיבים:
1 אננס
2 כפיות שמן
1 בצל קטן, קצוץ דק
2 פלפלי צ'ילי אדומים, ללא הגרעינים וקצוצים
250 גרם בשר בקר או עוף חתוך לקוביות קטנות
675 גרם אורז תאילנדי
50 גרם אגוי קשיו, קצוצים
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
10 פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות
3 כפיות רוטב סויה
1 כף סוכר חום קלאסי
10 עלי מנטה/נענע, לקישוט

אופן ההכנה:

מבשלים את האורז לפי ההוראות שעל גבי האריזה. חתכו את האננס לשניים והוציאו בעזרת כף כמה שיותר בשר אננס החוצה. את בשר האננס חתכו לקוביות קטנות. חממו את השמן בווק, הוסיפו את הבצל ואת הצ'ילי וטגנו כמה דקות על אש גבוה. הוסיפו את הבשר או העוף ובשלו עד שהם מקבלים גוון חום. הוסיפו את האורז וטגנו-ערבבו במהירות כמה דקות. הוסיפו את האננס, אגוזי הקשיו, הבצל הירוק והפטריות. לאחר דקה הוסיפו את רוטב הסויה ואת הסוכר. הסירו מהאש והניחו בצד לכמה רגעים. מלאו את חצאי האננס באורז וקשטו בעלי הנענע. הגישו מיד.

רשימת המצרכים (6 מנות)

1 אננס טרי בגודל בינוני
250 גרם פתי בר אסם קרמל
400 גרם חלב קוקוס
3 כפות חמאת בוטנים
1 כפית חמאה
2 כדורי גלידת וניל
הכנה (10 דקות)

מרסקים את הפתי בר במעבד מזון או באופן ידני (מכניסים את הפתי בר לשקית כפולה, סוגרים וחובטים עם מערוך בעדינות). חותכים את האננס לשניים לכל אורכו. מפרידים את "בשר הפרי" מהקליפה בסכין, על ידי סיבובה סביב הקליפה (כמו הפרדת עוגה מתבנית). פורסים פרוסות ברוחב ארבעה ס"מ לאורך ולרוחב כך שנוצרות קוביות אננס. מעבירים את הקוביות לצלוחית קטנה, ואת האננס המרוקן שמים בצד עד להרכבת הקינוח. הכנת הרוטב: מניחים מחבת עם דפנות רחבות על אש גבוהה, מוסיפים חמאה ומקפיצים את קוביות האננס עד שישחימו מעט. מוסיפים את חלב הקוקוס, ולאחר רתיחה מוסיפים שלוש כפות נדיבות של חמאת בוטנים. הרכבת הקינוח: על שתי צלחות הגשה מפזרים שליש מכמות פירורי הפתי בר לשם קיבוע הקינוח, ומניחים את חצי האננס. שופכים את הרוטב החם לתוך האננס החתוך, מוספים כדור גלידת וניל ואת פירורי הפתי בר.

נגישות
עגלת הקניות